Oslo Fakta

oslo-faktaOslo er både by, kommune og fylke i Norge. I tilegg er det landets hovedstad og også den største byen. I Skandinavisk sammenheng er det den tredje største byen etter København og Stockholm. Oslo er ca. 1000 år gammel og het opprinnelig Christiania. Selve byen dekker et areal på 454 km2 og har ca. 560 000 innbyggere. Forøvrig er Oslo hovedsete for både Stortinget og Regjeringen. Det Kongelige Slott ligger i hovedgaten, Karl Johans gate. Flere av Norges viktigste kulturinstutisjoner, bedrifter og forskningsfasiliteter har hovedsete i byen.

Mange muligheter

Norges hovedstad har alt du forventer deg av en storby inkludert et hav av attraksjoner, rik kultur, hundrevis av restauranter og gode shoppingmuligheter.

Klima

Oslo har en lang og kald vinter hvor Januar er den kaldeste måneden med en gjennomsnittstemperatur på ca. -4°C. Ellers forekommer det ofte minusgrader i månedene September til Mai. Den varmeste måneden er Juli hvor gjennomsnittstemperaturen er på ca. 22°C. Også Juni og Juli er relativt varme med gjennomsnittstemperaturer på over 20°C.

Næringsliv

Oslo er et administrasjonssenter for offenlig og privat virksomhet. I 2007 ble byen kåret til verdens dyreste av The British Economist Intelligence Unit. Sammenlignet med New York er Oslo ca. 30% dyrere og 25% dyrere enn London.