Attraksjoner Oslo

attraksjoner-oslo-1024x391

Aker Brygge

Spennende bydel i Oslo med mange populære restauranter og butikker. Om sommeren er dette den mest populære plassen å ta seg en utepils. Aker Brygge ligger like i nærheten av Oslo Rådhus.

Akershus festning

Akershus festning er både et slott og en festning som ligger på Akersneset rett ved Aker Brygge. Tidligere var Akershus festning en middeladerborg og sete for representater av kongen. Vi anbefaler et besøk også til hjemmefrontmuseet som på en underholdende måte tar for seg okkupasjonen av Norge under 2. verdenskrig.

Frammuseet

Tar for seg Norges polarekspedisjoner inkludert polferdene til Fridjof Nansen, Otto Sverdrup og Roald Amundsen. . Hovedattraksjonen er skuten FRAM som besøkende har mulighet til å ombordstige. Frammuseet ligger like i nærheten av Kon-Tiki Museet i Bygdøynesveien

Kon-Tiki museet

Her kan du se den kjente Kon-Tiki flåten og flere gjenstander som ble brukt under Thor Heyerdahls ekspedisjoner. Museet ligger i nærheten av Frammuseet i Bygdøynesveien.

Norsk folkemuseum

Norsk folkemusem er det største kulturhistoriske museum i Norge hvor du finner en enorm samling av friluftsutstillinger. Her finner du også en rekke antikvariske bygninger inkludert Gol Stavkirke, Raulandstua og OBOSgården Wessels gate. Museet kan besøkes i Bygdøy i Museumsveien.

Slottet

Slottet som er fra 1849 ligger flott til i enden av Karl Johans gate. Om du skal til Oslo i en av sommermånedene kan du være heldig å se innsiden av slottet ettersom deler av slottet da er åpent for publikum. Vi anbefaler også at du får med deg vaktskifte som skjer hver time.

Holmenkollen ski museum

Museet inneholder mer enn 4000 år ski-historie inkludert runer fra steinalderen som viser skiløpere. Du finner også utstyr brukt under polarekspedisjonene til Fridtjof Nansen og Roald Amundsen.

Munch museet

Munch museet er dedikert til den kjente norske maleren Edvard Munch. I museet kan du se over 1100 malerier, 6 skulpturer, 2000 bøker og forskjellige andre gjenstander.

Vikingskipshuset

Vikingskipshuset ligger i Bygdøy i Oslo og er en del av Kulturmuseet og Oslo universitet. Museet har utstillinger av vikingskip inkludert skip fra Tune, Gokstad og Oseberg.